ТРЕНДИ В УПРАВЛІННІ ДОХОДАМИ МІЖНАРОДНИХ ГОТЕЛЬНИХ ОПЕРАТОРІВ

Ключові слова: ревеню-менеджмент, готель, готельний бізнес, ревеню, міжнародні економічні відносини, антикризове управління, тренд

Анотація

У статті досліджено питання застосування інструменту ревеню менеджменту та стратегій для різних сегментів ринку готельних послуг міжнародних готельних операторів. Визначено потребу у вивченні факторів і передумов впливу на попит. Основною проблемою, з якою стикаються готельні оператори при використанні ревеню менеджменту в умовах нестабільного зовнішнього середовища, є те, що, необхідно враховувати зміни споживчих характеристик послуг і адаптувати свою діяльність під нові потреби споживачів. Методи управління доходами в межах концепції ревеню-менеджменту все частіше застосовуються в готелях міжнародних готельних мереж, в тому числі із трансформаційними змінами, що є невід'ємною складовою ефективного управління. Як висновок, сказано про те, що сучасні тренди та інновації, а також їх особливості, такі як технологічний прогрес, цифровізація і діджиталізація в готельному бізнесі потребують використання нових стратегій ревеню менеджменту.

Посилання

Anderson R.M., Heesterbeek H., Klinkenberg D., Hollingsworth T. D. How will country-based mitigation measures influence the course of the COVID-19 epidemic? The lancet. 2020. Vol. 395. No. 10228. P. 931–934.

Bukht R., Heeks R. Defining, conceptualising and measuring the digital economy. Development Informatics working paper. 2017. Vol. 68.

Cró S., Martins A.M. Structural breaks in international tourism demand: Are they caused by crises or disasters? Tourism management. 2017. Vol. 63. P. 3–9.

del Mar Alonso-Almeida M., Bremser K. Strategic responses of the Spanish hospitality sector to the financial crisis. International Journal of Hospitality Management. 2013. Vol. 32. P. 141–148.

Eshkabilovich E.T. Digital economy. Conferencea. 2023. P. 130–132.

Hao F., Xiao Q., Chon K. COVID-19 and China’s hotel industry: Impacts, a disaster management framework, and post-pandemic agenda. International journal of hospitality management. 2020. Vol. 90.

Hernández-Perlines F., Ibarra Cisneros M. A., Ribeiro-Soriano D., Mogorrón-Guerrero H. Innovativeness as a determinant of entrepreneurial orientation: analysis of the hotel sector. Economic research-Ekonomska istraživanja. 2020. Vol. 33. No. 1, P. 2305–2321.

Ritchie B.W., Jiang Y. A review of research on tourism risk, crisis and disaster management: Launching the annals of tourism research curated collection on tourism risk, crisis and disaster management. Annals of Tourism Research. 2019. Vol. 79.

Sharma G.D., Thomas A., Paul J. Reviving tourism industry post-COVID-19: A resilience-based framework. Tourism management perspectives. 2021. Vol. 37.

Zagoruichyk A., Savytskyi O., Kopytsia I., O’Callaghan B. The Green Phoenix Framework: climate-positive plan for economic recovery of Ukraine. Smith School working paper. 23 March 2023.

Опубліковано
2024-06-26
Як цитувати
Кулик, М., & Зубко, Т. (2024). ТРЕНДИ В УПРАВЛІННІ ДОХОДАМИ МІЖНАРОДНИХ ГОТЕЛЬНИХ ОПЕРАТОРІВ. Управління змінами та інновації, (10), 24-27. https://doi.org/10.32782/CMI/2024-10-4